Superior Inc. (voorheen GreyStone Inc.) is gespecialiseerd in het bouwen van machines voor de zand- en grindindustrie. Het programma bestaat uit klasseertanks, zandschroeven, grindwassers, mobiele wasinstallaties en mobiele klasseer/wasinstallaties.

Weergave foto's:

 1. Klasseertank met kunststof uitlopen
  Deze machine heeft drie uitlopen voor een maximale capaciteit. In de goten onder de uitlopen wordt het eindproduct gecontroleerd afgevoerd.
 2. Zandschroef 'Aggry-Dry'
  Zandschroef met een ontwatering zeefmachine geïntegreerd. Zand kan nu afgevoerd worden met een vochtpercentage van ca. 10%.
 3. Schroefgang
  Schroefgang van een zandschroef voorzien van rubberen slijtplaten 'Rock Grade' voor maximale standtijd.
 4. Grindwasser
  Grindwasser voor het wassen van korrels van 10 tot 100 mm.

Toepassen van slijtdelen uit kunststof/rubber

Als geen ander heeft Superior Inc. de laatste jaren uitgebreide onderzoeken gedaan naar het toepassen van slijtdelen uit kunststof/rubber. De slijtplaten op de schroefgang in de zandschroeven worden standaard vervaardigd uit het materiaal rubber “Rock Grade” dat een uitermate hoge slijtvastheid heeft. De Superior Inc. klasseertank wordt bestuurd door een computerprogramma. Met dit systeem kan bijvoorbeeld betonzand en metselzand gelijktijdig geproduceerd worden volgens de specificatie van de klant. Ook de klasseertank is uitgevoerd met kunststof slijtdelen, zoals de uitlopen en de kleppen/zittingen van de stations.

 

 
 
 
Meer informatie
Edwin Alewijnse
+31 (0)6 53 89 29 22