Fabrikant van onder andere zeefmachines. Simatec Maschinenbau AG ontwikkelt en bouwt al meer dan 18 jaar verschillende zeefmachines voor de industrie. Het programma bestaat uit roterende, lineair en elliptisch werkende zeefmachines.

Weergave foto's:

 1. Ellipsenzeefmachine
  De ellipsen zeefmachine wordt aangedreven door twee assen. Deze ellipsen zeefmachines zijn de laatste stand der techniek. Geringe bouwhoogte en door zijn trilling ontstaat er een maximale zeefcapaciteit.
 2. Aandrijfstation
  Door zijn constructie is het aandrijfstation zeer stabiel. Conform de wettelijke voorschriften zijn alle bewegende delen volledig afgeschermd. Het toerental van de machine kan eenvoudig aangepast worden aan de proces- en machinetechnische eisen.
 3. Zeefdekken
  In 95% van de gevallen wordt een polyurethaan zeefdek gebruikt. Dit materiaal heeft een hoge slijtvastheid en is sterk geluidsdempend. Deze kunststof zeefelementen worden gemonteerd op de lengtedragers.
 4. Sproei-inrichting
  Is opgebouwd als een zelfdragende constructie. Elke sproeibalk is voorzien van een afsluiter. Voor een gelijkmatige verdeling van de waterstraal zorgen de vlakstraal sproeiers uit slijtvast kunststof.
 5. Ontwateringszeefmachine
  Lineair trillende machines voor het ontwateren van zand, grind enz. Deze machines zijn uitgevoerd met twee zelfsynchroniserende assen voor het verkrijgen van een lineaire beweging.
 6. Voorzeefmachine
  Voorzeef met roterende beweging, speciaal voor het zeven van zwaar materiaal en uitgevoerd als een 1-dekker.
 7. Ontwateringszeefmachine

 

Eliptisch werkende zeefmachine

De laatste ontwikkeling is de elliptisch werkende zeefmachine. Deze uitvoering heeft verschillende voordelen ten opzicht van roterende en lineair werkende zeefmachines. Door de elliptische trilling wordt de zeefdoorlaat open gehouden, waardoor een maximale zeefcapaciteit ontstaat. Door de geringe bouwhoogte is er minder staatconstructie nodig. Machines zijn leverbaar tot een breedte van 2600 mm en een lengte van 7500 mm.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

 
 
 
Meer informatie
Edwin Alewijnse
+31 (0)6 53 89 29 22