Deze fabrikant is al drie generaties lang leverancier van zeefdekken voor de procesindustrie. De zeefdekken worden vervaardigd uit staal en kunststof. Stalen zeefdekken worden op maat gemaakt en kunnen daardoor geleverd worden voor elke toepassing.

Weergave foto's:

 1. Polydex® Element
  500x300 uit kunststof, polyurethaan. Afmetingen zijn standaard 500x300 mm met een variabele dikte van 30 tot 50 mm.
 2. Polydex® Element
  500x300 mm, voorzien van een 10 mm rubberen toplaag.
 3. Kunststof zeefelement
  1000x300x30 mm met gelaste stalen inleg voor maximale doorlaat. Systeem voor alle machinesmet WS85. Dit systeem wordt d.m.v. “Nok In” strippen gemonteerd op de langsdragers.
 4. Sproeier 'uni-duse'
  Aansluiting R3/4” met verstelbare opening. Hiermee kan een verstopping in een handomdraai eenvoudige verholpen worden.
 5. Standaard sproeier
  Met een R3/4” aansluiting. Doorlaat verkrijgbaar in 4, 6 en 8 mm.
 6. Beschermkap voor moeren en bouten
  Vervaardig uit polyurethaan.
 7. Stalen zeefdekken
  Stalen zeefdekken uit verenstaaldraad hebben een maximale zeefdoorlaat. De asfalt industrie maakt gebruik van deze zeefdekken i.v.m. hoge temperaturen tijdens het proces. Voor het monteren van stalen zeefdekken worden de uiteinden voorzien van haken zodat het zeefdek, snel en eenvoudig, gespannen kan worden.
 8. Stangen elementen
  Stangen elementen worden in zeefmachines toegepast als het om moeilijk af te zeven materialen gaat zoals bv. natte/kleverige grond.

Kunststof zeefdekken en stalen zeefdekken

Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar met elk een variatie aan maaswijdtes en draaddiktes. Deze stalen zeefdekken kunnen met of zonder spanranden geleverd worden. Het materiaal dat het meest wordt toegepast is verenstaaldraad. Voor de asfaltinstallaties wordt hittebestendig verenstaaldraad gebruikt. Zeefdekken kunnen desgewenst ook uit roestvrijstaal (RVS) gefabriceerd worden. Kunststof zeefelementen, POLYDEX®, worden reeds jaren toegepast in de procesindustrie. Met name in de zand- en grindverwerkingsinstallaties zijn kunststof zeefelementen niet meer weg te denken. Voor het wassen van materiaal in een zeefmachine levert Meister ook kunststof sproeiers in verschillende uitvoeringen.

 

 
 
 
Meer informatie
Edwin Alewijnse
+31 (0)6 53 89 29 22